Ny cover

Igår hade vi match, alla tre lagen vann. Ja, jag sa tre. Det finns något som heter JV som är b-laget för killarna, tjejerna hade också haft ett b-lag om vi varit fler. I alla fall så vann vi allihopa och jag gjorde tre poäng, vilket är mitt rekord! Fast jag behöver öka på det lite... Jag fick återigen fyra fouls men det var först i slutet på matchen så det är lungt. Jag var nöjd med min insatts igår och det var fett roligt! Imorgon ska alla juniors ta ett speciellt test som har med militären att göra och det typ analyserar en om man är något för militären eller inte... Jag ska få ta det också, trots att jag är en senior så det ska bli trevligt att missa de första lektionerna imorgon!!! Här kommer också en ny cover jag gjort. Gilla den gärna på YouTube :D 
 

Min Allra Käraste Underbara Julia

Idag fick jag ett meddelande på facebook, från min bästaste vän, Julia. Det kom nästan lite olägligt eftersom jag läste det när jag var på en restaurang med laget för att käka innan matchen, och där vid bordet var tårarna väldigt nära att svämma över. 
Men Julia, min käraste vän, hur ska jag någonsin kunna vara i närheten av att skiva något så fint tillbaka till dig? Jag har inte samma förmåga som du att trolla med orden och uttrycka mina känslor.
Jag har känt dig praktiskt taget hela mitt liv, vi har alltid varit vänner men det var inte förrän i sjuan, när jag bytade klass, som allting verkligen ändrades. Det beslutet tror jag har varit ett av de viktigtaste besluten i mitt liv. Inte bara för att jag kom undan alla elakingar i min gamla klass men också vad jag slutade upp med. En helt ny bästa vän! Jag har alltid tyckt det varit lustigt hur allting ändrades det året. Vi gick från att vara vänner till bästisar bara sådär, ingen tvekan om saken. Det kändes naturligt direkt, och som att det alltid varit så. Ödet helt enkelt. Vi har gjort så mycket tillsammans och ärligt talat kommer jag nog inte ihåg hälften av det men det är som man säger (vem vet jag egentligen inte men det spelar mindre roll)
"The moments I'll never remember, with the people I'll never forget!" 
Det känns fett underligt att vara utan dig och jag saknar dig bamsemycket! Jag kommer ihåg hur mycket allting ändrades när vi började gymnasiet och inte längre sågs varje dag. Egentligen var det ingenting som ändrades när det kom till vår relation, äkta vänner kan vara utan varandra utan att någonsin ifrågasätta vänskapen och sedan träffas igen och det är som om de aldrig varit ifrån varandra, men jag minns hur mycket jag saknade dig och att jag varje dag i ettan hoppades att du kanske slutade samma tid som mig så vi kunde ses på bussen och jag minns den fantastiska känslan av att se ditt krulliga huvud (med självklart tillhörande kropp) komma gåendes mot busstationen. Det tog mig sedan ofantligt lång tid att inse, när jag började tvåan, att det inte längre var riktigt möjligt att träffa dig på bussen, eftersom du befann dig på andra sidan jorden. Men det hindrade mig inte från att titta, och hoppas. 
Jag kommer ihåg de ändlösa luncherna när vi traskat hem till Lovisa istället och spelat Wii och ätit upp hennes pärlsocker eller varenda majbål då vi ALLTID ses och äter marshmallows och är allmänt svenska med ankrace och fjöntigheter. Jag tror inte jag ens vågar börja tänka på att räkna hur många Ben & Jerry's vi har ätit de senaste åren men många är nog en underdrift..... Och alla jäkla VD avsnitt vi har kollat på, och alla konstiga platser och tider. Vi har hängt på mammas jobb och tittat bara för, jag minns faktikst inte ens varför.... och en gång kom jag över supertidigt på morgonen så att vi kunde titta på avsnittet innan du var tvungen att åka iväg och ytterliggare en gång när jag kollade på avsnittet genom Skype när du var i USA.... Inte den bästa taktiken direkt. Och gången då det var dags för oss att göra den bästa powerpoint presentationen och vi hade en BRINNANDE ASTRONAUT, men såklart gjorde Mattias, Rickard och Hampus en FILM! 
Jag hoppas du vet hur fantastisk du är Julia. Du är så smart, och ambitiös, och snäll, och bestämd, men framför allt så är du MIN! Och jag delar dig helst med så få som möjligt, vilket kan bli svårt eftersom du är så lättomtyckt!
Jag vet precis hur du känner om att lämna USA, det kommer vara svårt, men det bästa som kommer utav det är att jag kommer få se dig igen och fy vad vi ska äta mycket glass!
Du är bäst - bäst bästare Julia - jag hoppas du vet det. Du betyder så mycket för mig och jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan dig. Tack för att du fick iväg mig på detta äventyr och har hjälpt mig när jag varit osäker och rädd. 
Jag älskar dig av hela mitt hjärta 
Lisa
 

Why lady bulldog is a sexist thing to say.

Hello, here comes my feminst thoughts, now in an English version, so that I can reach out (hopefully) to a larger circle of people. 
I have resently taken the liberty of taping over the word "lady" on my warm-up shirt for basketball.
                               

People have asked me why and they have a really hard time understanding the point that I'm trying to quietly make by doing this. It has nothing to do with me disliking men and women playing in different teams, or me thinking it's degrading to be a lady. It has to do with the fact that there has to be an indication on basically everything that a woman is doing, that SHE is doing it, a lady bulldog, a female police, doctor, firefighter, career woman and so on. In sporting circumstances I can understand the fact that the prefix exists, since it's an important and relevant factor in knowing what team we are talking about. But it's not so much the existence of the prefix "lady" that bothers me; it's the lack of a prefix on the other side. I would gladly rip of the duck tape off of my shirt if I could just here one person honestly referring to a guys’ team as the "male" bulldogs (or something that sounds better). A bulldog is a dog race, there is no specific gender automatically appointed to that dog. Therefore it makes absolutely no sense that the bulldogs should automatically mean the boys team. And honestly you might think, how does this REALLY matter? We find out very well this way what team it is that we’re talking about. But it reflects our society's values, values that suck and are embarrassingly easily seen anywhere, that men come first, that men are the norm, and by putting the prefix in front of, just about any word, we make it sound like it's even a new sport, profession, that it has a different importance.

         “No she's not a politician, she's a FEMALE politician, not the same thing.” However the gender of a politician has no real value has it? It won’t affect the politician’s skills and knowledge. So until there is a prefix in front of the boys’ team name, or it falls off in the washer, the duck tape on my shirt is staying on, quietly saying, even though I want to scream it out, this is not okay patriarchy, it’s time for you to retire and for equality to be our, goal, value and norm.